ЗАГАДКИ ТИБЕТУ ТА АНЕНЕРБЕ

Тибет і сьогодні привертає увагу шукачів непізнаного з усього світу. Не оминули її своєю увагу і таємні братства Третього рейху. Результати цих досліджень були засекречені - тому про Тибетські експедиції Аненербе (Ahnenerbe -спадок предків) відомо досить мало.


Фахівців з Аненербе (Ahnenerbe) завжди приваблювали важкодоступні куточки земної кулі. Німці шукали можливість встановлення контактів з найдавнішими цивілізаціями. Прикладом можуть служити численні експедиції до Антарктиди і в Тибет.

У 1938 році під егідою Аненербе до Тибету відправляється експедиція під керівництвом Е. Шеффера (E. Scheffer). Коли мова зайшла про склад, то впертий і незговірливий Шеффер був сильно незадоволений списком учасників. Особливо він протестував проти кандидатури Киця - антрополога і расиста, прихильника доктрини Вель. Після довгих розглядів, що приводили в лють вищі чини СС, склад учасників був визначений. 

Слід зазначити, що після експедиції збереглася плівка (цікава доля цієї плівки-вона була виявлена в одній з масонських лож Європи після війни), знята німецькими операторами. Крім будівель Лхасси і Ярлінга на ній були зображені численні ритуали і магічні практики. За допомогою гуру викликалися злі духи, медіуми входили в транс, істеричні танці ченців бонців - все це було відображено німецьким оператором. Цікаво, що німців цікавив не стільки буддизм, скільки релігія бон.


Релігію Бон сповідували в Тибеті ще до приходу буддизму. Ця релігія заснована на вірування в злих духів і способи боротьби з ними. Серед адептів цієї релігії багато чаклунів і магів. У Тибеті, де забобони мають чільну роль над розумом адептів релігії бон, вважають за краще бути в добрих відносинах з потойбічними силами. Саме аспекти цієї релігії найбільше цікавили німців. Численні мантри, стародавні тексти викликали закікавлення у Третього Рейху. Вважається, що ефект мантр вимовлених в трансі, досягається акустичні резонансом. Саме звуки цих частот, на думку тибетців здатні налаштувати на лад, потрібний для спілкування з тим чи іншим духом.

Експедиція працювала над цими загадками, не покладаючи рук, але наближення бурі другої світової війни змусило магів з СС поспішно повернутися додому. Зносини з Лхассою тривали до 1943 року.

У 1945 році при штурмі Берліна радянські війська будуть враженні, побачивши мертвих тибетців у формі СС. Багато було версій - особиста охорона Гітлера, маги. Виникає цілком резонне питання, а чому саме німці стали обраними для владик Тибету? Чому саме німецької експедиції Шеффера був наданий такий теплий прийом?

На відміну від більшості експедицій, які побували в Тибеті, саме німецька несла в собі ідею нового світового порядку на основі расових ознаках, ідею надлюдини ... Експедиції з СРСР, Англії мали тільки державні завдання щодо впровадження агентури та розширення сфер впливу. Англійці хотіли не допустити тибетців з ідеями комунізму, а Союз в свою чергу, хотіли розширити межі свого впливу на Китай і Тибет, розглядаючи останній, як плацдарм для проникнення до Індії. Тому тибетці звернули свій погляд на німців з їх ідеями з перебудови світу. І саме тому експедиції Блюмкіна, Реріха, організовані НКВД зазнали невдачі. Земні цілі не манили тибетців.



Коментарі