Голодомор. Хлібна гільйотина


На тему Голодомору в Україні у 30-х роках 20 ст. на даний час можна відшукати немало кінодокументальних і художніх стрічок, видано багато книг з свідченями очевидців, проведено тисячі годин дискусій, але не дивлячись на це ми українці не можемо сформулювати свого ставлення до подій того часу так чітко, щоб ні в кого не виникло сумнівів у своїй правоті.


Ми так і не можемо визначитись чи голод був наслідком природнього катаклізму, чи це явище викликане було в ручному режимі, а можливо зіграли роль збіг обох факторів.

Свого часу телеканал 1+1 (були часи, коли формат каналу викликав захоплення, а планка щодо якості його проектів стояла надзвичайно високо) до 75-х роковин Голодомору 1932-1933 відзняв трьохсерійне дослідження "Хлібна гільйотина", де у послідовній констатації фото і відео-фактів, розповів як усе відбувалося. Вдалося відшукати цей фільм на сервісі http://www.youtube.com. Викликало здивування, що у нього всього 130 переглядів. Дана ретроспектива мала б заслуговувати на значно більшу увагу. Як виявилось відповіді на всі спірні питання можна знайти, просто треба цього захотіти...

Коментарі