Мапа “Голодомор – геноцид українців”


Настінна карта “Голодомор – геноцид українців” видана з метою донести до широкого загалу в популярній формі правду про українську трагедію 1932-1933рр.

           На відміну від офіційних матеріалів карта не обмежується територією України, а графічно підтверджує розповсюдження Голодомору на більшості українських етнічних земель в межах СРСР, що додає аргументів про наявність геноциду.
         Автори  вводять новий термін “індекс геноциду” – співвідношення рівнів смертності 1933р. та середнього за 1927-1930рр., що і лягло в основу побудови мапи. Новизною є і подання напрямків завезення в Україну та Кубань росіян та білорусів, а також вивезення українців в РСФРР та Казахстан.

          На підставі даних СБУ опубліковано списки усіх 139 осіб, причетних до організації українського Голодомору.

         Таблиці повідомляють про національний склад тодішньої України та Кубані, зміни у складі українського та ін. етносів в СРСР протягом десятиліття, а також етнічні особливості каральних органів.

          На карті зображено сучасні пам’ятники жертвам Голодомору у різних країнах світу.

          Та головне, що автори карти виходять за межі винуватості у Голодоморі лише окремих осіб, а розповсюджують відповідальність за злочин на конкретні нації, держави, політичну партію, ідеологію та силові структури.


Коментарі